wie zijn wij

Rob (1957) en Annemieke (1958) Bul.

Wij,reeds 34 jaar een setje, zijn auto(sport)liefhebbers, amateurvlieger en co én ex ondernemers op zoek naar een nieuwe uitdaging.

In 1996 gooiden we al een keer het roer om door te kiezen voor zelfstandig ondernemerschap. We ruilden ons zekere leventje in Oost-Brabant met eigen huis, kind, 2 auto’s en vaste banen in voor een huurhuis en een onzeker bestaan als starters van een activiteitencentrum in Breda.

Inmiddels is het bedrijf verkocht, is ons kind volwassen, hebben we vele landen bezocht met open auto’s en gehuurde vliegtuigen en zijn we weer toe aan wat anders. De trein dan of backpacken? Daarvoor moet je een ijzersterke conditie hebben. Veel kunnen sjouwen. We zijn het er beiden over eens: ”dat gaan wij niet lang volhouden!” Bovendien vinden we ‘kleine’ eilanden bezoeken heel erg leuk. Zo’n afgepast stukje land dat je in korte tijd van noord naar zuid en van oost naar west kunt verkennen. Helemaal gezien? Hop naar het volgende. Die zijn echter vaak alleen over het water te bereiken.

Cruisen dan? Is dat de oplossing? Niet als je, zoals wij, lang weg wilt en je eigen gang wilt kunnen gaan. Nee…, maar we zijn eruit! We gaan zeilen.

In de tachtiger jaren hebben we een open zeilbootje gevaren. Nu denken we meer aan een kajuitzeiljacht. Al gauw volgt een cursus van enkele dagen om te onderzoeken of we het zeilen nog leuk vinden. Allebei zijn we heel enthousiast na die eerste paar lessen. Op naar Lefkas (Gr.) dan voor een flottielje tocht. Na enkele weken 35 gr., heerlijk zwemmen, snorkelen en relaxen in leuke havenplaatsjes zijn we overstag. We hebben ons licht opgestoken over soorten en maten jachten, zeilen, navigatieapparatuur en ga zo maar door. Een training gevolgd op de Noordzee. Vast cursussen gevolgd voor marifoon-, vaarbewijs en kustnavigatie.

En als klap op de vuurpijl op zaterdag 12 mei 2012 onze boot opgehaald in La Rochelle. Met de ervaring opgedaan tijdens het terugvaren naar huis, vele kleinere tripjes in Nederland en aansluitend een tocht van ruim een maand naar Denemarken zijn we bijna klaar voor het echte avontuur.