Zes weken Markiezen (1)

Terwijl we onderweg zijn naar Tihati op een spiegelende zee in volkomen windstilte blikken we terug op zes weken verblijf op de Markiezen eilanden. Veel zeilers, zelfs niet-Amerikanen (de gemiddelde Amerikaan is ongenuanceerd positief over alles is onze ervaring), spreken lyrisch over de Markiezen. Een van de gidsen aan boord heeft zelfs als titel ‘Landfalls in Paradise’. Is er dan geen stukje land op aarde zo mooi als deze eilanden? Of is de maand die de doorsnee zeiler op zee moet doorbrengen om er te komen debet aan dit paradijselijke gevoel?

Wat we er in ieder geval gemist hebben is het anno 2018 belangrijke internet waardoor communicatie met de buitenwacht vaak onmogelijk was. Op de twee plaatsen waar we wel af en toe internet hadden, was de verbinding te traag om de website te kunnen bijwerken. Zodra we op Tahiti aan land zijn zullen we in versneld tempo stukjes en foto’s plaatsen waarna je misschien zelf kunt beoordelen of jij de Markiezen het Paradijs op aarde vind.

1 thought on “Zes weken Markiezen (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wp-puzzle.com logo