De evenaar, hij is in zicht!

De maan is nog niet eens helemaal vol toch lijkt het bijna daglicht door de reflectie van het maanlicht op het vlakke water. In datzelfde licht zien we de vogels die ons vergezellen als witte schimmen tegen de grijze lucht. De motor stuwt Charlie II met een gangetje van 4,5 kn richting het zuiden. Eergistern vierden we Rob’s verjaardag met een vlaggetjes slinger in de kuip en zelfgebakken bananen muffins. En er waren felicitaties via de korte golf radio. Twee maal daags hebben we via de SSB live kontakt met andere zeilers die in de buurt varen. (150 mijl noemen we ook nog in de buurt!)’s Avonds smullen we van de zelfgevangen tonijn. De grootste tot nu toe!
Heen en weer, heen en weer. De afgelopen dagen waarin we volgens het log al 950 mijl hebben afgelegd, maakten we weinig progressie. Uren en uren prachtig zeilen stuurt Charlie II alleen maar van oost naar west en terug terwijl de sterke stroming ons soms bijna terug uit duwt.
Tot gisteren. Onze 7e dag gingen we ineens als een speer de goede kant op tot de wind tegen de avond weer wegviel. Nu nog een paar uurtjes (als alles meezit) dan is er alweer reden voor een feestje. Ditmaal om Neptunes te eren bij het passeren van de evenaar!

2 gedachten over “De evenaar, hij is in zicht!

  1. Klinkt allemaal goed! Zie het voor me en voel het oceaangevoel al bij de gedachten!
    Rob, alsnog gefeliciteerd van ons!
    Fair winds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wp-puzzle.com logo